torstai 30. huhtikuuta 2015

ke 29.4.2015

Uusi viikko on jo puolessa. Toimiston setviminen alkaa olla jo voiton puolella, vaikka paljon on vielä pinoja käymättä läpi. On kiva kun saa aikaan jotakin konkreettista pelkkien lappujen pyörittelyn sijaan.

Olen ottanu projektiksi "administration"-puolen (eli siis hallinnollisen puolen.. kai..) virtaviivaistamisen. Tällä hetkellä asiakkailta vuokran lisäksi perittävät top-up:it eli vesi- ja lämmityskulut kirjataan kortistoon käsin ja kuitit myös kirjoitetaan käsin, mikä sinänsä on ihan ok, mutta tekee puuttuvien maksujen keräämisen vaikeaksi. Korttien täyttämisessä ei ole ollut yhtenäistä linjaa ja joskus se on unohtunut kokonaan, joten todellisesta maksutilanteesta voi tehdä vain valistuneita arvauksia...

Kortiston lisäksi nyt on luotu Excel-tyyppinen taulukkojärjestelmä, jossa seurataan taloittain asiakkaiden maksuja. Tämä systeemi ei ole mitenkään virtaviivaistanut toimintaa, koska taulukot ovat kömpelöt käyttää ja tietokone niin onnettoman hidas, että siinä ei mene kuin hermot.. Yritän siis pähkäillä systeemiä, joka olisi helppo laatia, yksinkertainen käyttää, luotettava ja nopea. Ai niin, ja se pitää pystyttää ja ylläpitää nollabudjetilla. Piece of cake. Not.

Haasteita ja visaisia pähkinöitä siis riittää tälle blondille. Huomenna onneksi hetkeksi rentoutumaan Almondin Language Cafen merkeissä. Luvassa brittiläistä huumoria... siitä lisää perjantaina..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti