perjantai 1. toukokuuta 2015

pe 1.5.2015

Toinen työviikko on lusittu. Suomessa on ollut vapaapäivä, mutta täällä on business as usual. Tuleva maanantai on kylläkin "bank holiday" eli jonkin sortin kansallinen vapaapäivä. En tienny että täällä otetaan Star Wars niin vakavasti, maanantai on nimittäin toukokuun neljäs eli May the Fourth, kansainvälinen Star Wars -päivä... "May the Fourth" viittaa tietysti Star Warsin kuuluisaan lausahdukseen "May the force be with you". No se scifistä...

Työviikko on ollut aikamoista hulinaa. Uusia asukkaita on otettu vastaan ja vanhoja heitetty pihalle. Toimiston, jota on olosuhteiden pakosta on hieman organisoinnin kannalta lyöty laimin, oon nyt saanu kutakuinkin järjestykseen. Muutama paperipino kaipaa vielä selvittelyä, mutta isot kuviot on about järjestyksessä. Gerry on antanut mulle aikalailla vapaat kädet, koska hänen aikansa kuluu aika lailla asukkaiden asioita setviessä.

Oon asettanu henkilökohtaiseksi tavoitteeksi Gerryn työn helpottamisen ja siksi koitan aktiivisesti keksiä tapoja hoitaa hallinnollinen puoli mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. Neljän viikon päästä paikalla nimittäin ei ole enää täysipäiväistä sihteeriä... Osana tätä koitan tarkkailla, miten Gerry ja muut vapaaehtoiset luonnostaan toimii, jotta voin sopeuttaa suunnitelmani osaksi totunnaisia tapoja, etrei tarvitse kuluttaa kallisarvoista energiaa uuden opetteluun, vaikka ainahan sitä on uutta opeteltava.

Yksi haaste on tietysti puutteelliset puitteet: toimisto on pieni, säilytystilaa on vähän ja käytettävissä on vain yksi ikivanha tietokone. Lisäksi käytössä on vain tavallinen kotikäyttöön tarkoitettu tulostin/kopiokone -yhdistelmä, kun oikeaati tarvittaisiin vähän ammattimaisempi vehje. Mutta nää on näitä vapaaehtoisprojektin arjen realiteetteja...

Mutta oon tosi iloinen tästä työharjottelupaikasta.Oon aina kokenu toimistohommat ittelle vähän mystiseksi maailmaksi, mutta nopeasti siihen lopulta oppii, että mitä työnkuvaan kuuluu ja mitä tarvii tehdä. Tällänen sosiaalipuolen sihteerintyö tuntuu omalta kun pääsee hyödyntämään sekä vanhaa ammattia että uusia oppeja. Tämä tyttö rupeaa kuitenkin nyt viikonlopun viettoon pyykkäämisen merkeissä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti