keskiviikko 13. toukokuuta 2015

ke 13.5.2015

Viikko puolessa ja harjottelu yli puolivälin. Jostain syystä on jo iskeny sellanen kummallinen lähdön tunnelma... oon saamassa toimiston arjen rullaamaan sujuvasti ja nyt jo puuhaillaan sitä, että opetan eteenpäin mun työt. Jotenkin tuntuu lopun alulta, mutta sitähän tää elämä on.

Eilen meillä aloitti uusi vapaaehtoinen, joka tulee tekemään toimistohommia puoleksi päivää kerran viikossa. Se on aika vähän, kun ottaa huomioon kuinka suuresti tilanteet tuolla vaihtelee. Mutta se on jotain kuitenkin. Tuntuu vaan hassulta olla toisen opastajana kun on itsekin opiskelija, mutta kaipa mä parhaiten tiedän mitä tuolla oon tehny.

Me alotettiin eilen vuokranperinnästä. Eli kuten oon ehkä aiemmin selittänyt, asukkailta peritään vuokraa, joka pääasiassa kustannetaan paikallisella versiolla asumistuesta. Kun tukihakemus on tehty, se puoli hoituu automaattisesti. Mutta asumistuki ei kata aivan kaikkia kuluja, joten asukkaat maksaa viekä päälle 15 puntaa viikossa lämmöstä ja vedestä. Tätä kutsutaan nimellä "top up". Top upista pidetään kirjaa ja sen maksusta kirjoitetaan aina kuitti. Nyt se kirjataan myös koneelle excel-taulukkoon. Gerry ei ole aiemminkäyttäny exceliä, joten näiden taulukoiden käyttö pitää opettaa hänellekin ja tälle uudelle vapaaehtoiselle.. Mutta pikkuhiljaa.. Ainoa vaan, että meillä on käytössä OpenOffice, mikä on periaatteessa vaan köyhä versio Office-ohjelmista, joten systeemi ei ole ihan hirveän kätevä... mutta se ei ole mun päänsärky.

Oikeasti tohon vuokran seurantaan tarvis ihan oman jonkun taloushallinnon ohjelman, mutta niiden ylläpito ja lisenssit taitaa ylitää meidän budjetin. Enkä usko, että Gerryllä on aikaa sellaisen opetteluun. Tosin rästien ja muun maksuliikenteen seuranta olis paljon sujuvampaa, samoin raporttoen laatiminen. Mulla meni nimittäin viime viikolla melkein kaks päivää siihen, että kokosin tietoja tämän vuoden aikana poismuuttaneiden rästeistä. Kunnon ohjelmalla, se olis hoidettu parilla klikkauksella... tekniikasta on siis sittenkin hyötyä, vaikka se aiheuttaaki harmaita hiuksia..

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä; olet päässyt tosiaankin tekemään aivan taloshallinnon töitä ja tehtäviä, vaikkakin niukoilla ohjelmistoilla...ja brittienglantia (mikä sinulla sujuu kyllä muutenkin vallan mallikkaasti)!

    Antoisaa työssäoppimisen loppuaikaa sinulle!

    VastaaPoista